Outplacement voor Werkgevers

Een outplacementtraject starten is een verstandige keuze. Als werkgever laat je zien dat je om jouw werknemers geeft. Dat is goed voor de moraal van zowel je verlatende als de blijvende collega's.

Waarom een outplacementtraject starten?

Een outplacementtraject of ontslagbegeleiding wordt gestart omdat werkgever en werknemer in onderling overleg hebben besloten om uit elkaar te gaan. Vaak is de reden voor outplacement onprettig en moet de werknemer eerst even bijkomen van de schrik.

Wanneer start ik een outplacementtraject?

Een outplacement traject wordt gestart op het moment dat er een getekende overeenkomst is tussen werkgever en werknemer waarin is opgenomen dat het arbeidscontract met werknemer wordt beeïndigd. Na ondertekening van de overeenkomst wordt een outplacementtraject opgestart.

Wanneer stopt outplacement?

Outplacement werknemer

Outplacement stopt wanneer de werknemer is geplaatst bij een andere organisatie. Te Velde training & Coaching biedt de werknemer een plaatsingsgarantie. Dit betekent dat de werknemer net zo lang wordt begeleid totdat hij of zij daadwerkelijk aan de slag is.

Hoe bied ik een outplacementtraject aan?

Het traject kent een aantal fases. Belangrijk is om voldoende tijd te nemen voor de verwerking van verlies van de huidige baan. Het traject ziet er globaal als volgt uit:

  • Verwerking

  • Zelfonderzoek (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik)

  • Marktoriëntatie (hoe ziet de arbeidsmarkt eruit)

  • Solliciteren

  • Nazorg

Moet een werknemer verplicht meewerken?

Outplacementtraject

Een werknemer wordt het traject aangeboden door de werkgever en mag hiervan gebruik maken. De werknemer kan ook besluiten om het niet te doen. Een outplacementtraject wordt altijd aangeboden op vrijwillige basis en biedt de (ex)-werknemer de kans om met de juiste begeleiding een nieuwe baan te vinden die goed bij hem of haar past.

Outplacement bij: ziekte/ontslag/medische overmacht/ontslag dringende reden/swt/verbreking/herstructurering/collectief ontslag

Outplacement bij ziekte of medische overmacht kan worden ingezet alleen wanneer de werkgever en werknemer in onderling overleg hebben besloten om uit elkaar te gaan. Echter is deze reden niet altijd een verstandige keuze voor de werknemer omdat hij ziek is. Het gebeurt nog weleens dat de werknemer door de werkgever onder druk voelt gezet en om die reden toch de vaststellingsovereenkomst tekent met alle consequenties die hieraan verbonden zijn wanneer de werknemer niet in staat blijkt om bij een andere werkgever aan de slag te gaan. Het is in dat geval verstandig om eerst advies in te winnen of de werknemer baat heeft bij een outplacement traject wanneer hij of zij ziek is.

Wat kost een outplacementtraject?

Kosten Outplacement

Een outplacementtraject wordt vrijwel altijd gefinancierd door de werkgever. Afhankelijk van de gekozen periode begint dit traject vanaf € 2.499,--.

Vraag vrijblijvend een kosteloos verkennend (telefoon) gesprek.

Alle hier genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. 

Op alle offertes zijn de algemene voorwaarden van Te Velde Training & Coaching van toepassing.

Wie betaalt het outplacementtraject?

De werkgever betaalt vrijwel altijd het traject. Soms geeft de werkgever hierbij de vrije keuze aan de werknemer om een coach te zoeken. In andere gevallen komt de werkgever met een bureau of coach en wordt het contract rechtstreeks door werkgever met het bureau wat de outplacement verzorgt afgesloten.