Te Velde Coaching Amersfoort
Coaching & Begeleiding
BO6A0906-2.JPG

BURN-OUT

Anton te Velde - Mijn verhaal
Samen met een coach heb ik gewerkt aan een goede basis die bestaat uit een vaste dagindeling, bewegen, gezond eten en drinken en goed slapen.Als ervaringsdeskundige help ik je graag bewust te worden van signalen en stressbronnen?

 

Dubbele burn-out

BO6A0870-Edit.jpg

Na mijn studie bedrijfseconomie heb ik jarenlang als controller gewerkt zowel nationaal als internationaal. Ik heb mij altijd goed kunnen aanpassen aan de cultuur van het land waar ik werkzaam was.  Het samenwerken met mensen en het werken in verschillende culturen heb ik altijd leuker gevonden dan de cijfers. Door jarenlange roofbouw op mezelf te plegen en niet te luisteren naar mijn lichaam ben ik burn-out geraakt en van de ene op de andere dag zat ik thuis zonder energie en geen idee of het ooit goed zou komen. Nadat ik enigszins was hersteld ben ik begonnen aan een nieuwe loopbaan als docent en binnen een paar maanden teruggevallen in oude gedragspatronen en weer burn-out. Ik wilde te snel opstarten met als resultaat een dubbele burn-out. En een nog diepere val. Weer zat ik thuis zonder energie en geen perspectief en nog erger, ik had deze keer ook een angststoornis ontwikkeld. Voor alles was ik angstig. Deze keer ben ik op zoek gegaan naar een methode die me zou kunnen helpen dit probleem voorgoed op te lossen. Samen met een coach heb ik eerst gewerkt aan een goede basis die bestaat uit een goede dagindeling, bewegen, gezond eten en drinken en goed slapen. Vervolgens ben ik me bewust geworden van signalen en stressbronnen en gaan focussen op mijn eigen roofbouw, de energievreters en gevers om daarna weer te kunnen genieten en ontspannen. Inmiddels had ik weer een goede basis en kende de oorzaken van de stress. Pas toen ik mezelf beter leerde managen in het omgaan met stress en nieuw effectief gedrag ging aanleren bleek ik in staat om direct in te grijpen wanneer het dreigt mis te gaan. Uiteindelijk ging ik weer oplossingsgericht werken en raakte bekwaam in het omgaan met stress. Deze 3b-methode aanpak heeft mij ontzettend geholpen om weer te kunnen genieten van werk en leven.
Begin 2018 heb ik na een lange periode van bezinning en vrijwilligerswerk het roer omgegooid en ben ik mijn eigen praktijk gestart. Ik woon in Hoogland, vlakbij Amersfoort en heb mijn coachingspraktijk op de Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg.